Aug 28, 2014

Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ review

Hi uolls! How's life? Harap semuanya baik-baik saja... Sekarang ni anis memang jarang update blog sebab anis nak spend time dengan family kat rumah puas-puas sebab nanti dah nak masuk belajar, dah tak dapat nak merasa masakan umi, nak gurau-gurau dengan adik aqiel, nak buli adik suh picit-picit kan badan. Al-maklum la, badan da tua... Uhuk uhuk... Lagi-lagi time anis kerja part time hari tu, penat dia tuhan je tau! Kerja 12 jam setiap hari, sampai demam panas sebab kerja kuat sangat >_< Ni kira first time anis kerja, sebelum ni memang tak pernah kerja... Kali ni terbuka hati nak kerja sebab anis nak capai wishlist 2014 anis!

Bila dah kerja ni kan, banyak benda yang anis belajar. Salah satunya ialah kena jaga penampilan. Baju kena sentiasa kemas. Pastu kena pakai makeup sikit supaya muka tak nampak pucat. Tapi anis ni jenis tak suka pakai makeup tebal-tebal. Sebabnye susah nak tanggal makeup bila nak ambik wuduk. So, anis lebih prefer untuk pakai product yang texture nye ringan dan mudah ditanggalkan macam Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ *panjang betei nama! 

Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++

Maybelline White Superfresh ini dilengkapi dengan 'clean-touch powder system'. Formula bedak dengan Mineral Perlite yang mengandungi kuasa penyerapan 5X berbanding bedak biasa, juga membantu menyingkirkan dan mencegah penumpukan peluh. Selain itu, ianya membuatkan kulit tampak lebih cerah, tanpa kilap dan terasa segar sehingga 12 jam!

Cara pakai :
Sapukan pada wajah dan leher dengan span kering. Sesuai untuk penggunaan harian.
Pilihan warna :
Sand Beige
#02 Nude Beige
#03 Natural
#04 Honey

The one yang anis nak review ni warna #03 Natural. Biasanya warna natural ni memang sesuai dengan warna kulit orang Asia. Before anis cerita lebih lagi pasal warna ni, jom tengok dulu packaging dia *scroll down....





Bekas cake powder ni diperbuat daripada plastik. Penutup depan dia warna putih dengan tulisan Maybelline New York. Manakala bekas belakang tu pulak transparent dan ada lubang-lubang dekat tempat letak span. Kat dalam pulak ada cermin dan dua compartment, satu untuk cake powder dan satu lagi untuk letak span. Simple yet elegant. Untuk cake powder, bila dah habis nanti korang boleh isi semula.

Okay, sambung balik pasal warna tadi. Kalau beli mana-mana produk, kebiasaannya memang anis akan pilih natural shade sebab warna ni sesuai dengan tona kulit muka anis. Kat gambar bawah ni korang boleh tengok perbezaan without makeup dan juga with Maybelline White Superfresh :


Nampak lebih segar kan! Muka pun dah tak nampak pucat. Apa yang bestnye pasal cake powder ni ialah texture nye ringan dan mudah ditanggalkan. Pastu bila berpeluh, kulit tak bertompok dan berminyak. Biasanya area T-zone anis berminyak, pastu nanti nampak berkilat >_< Tapi, dengan cake powder ni, dah kurang berminyak :) Oh lagi satu, cake powder ni siap ada SPF34 PA+++ lagi tau! Memang bagus sebab boleh lindungi kulit muka dari sinaran UV yang membahayakan ^_^

Maybelline White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ ini boleh didapati di kebanyakan farmasi seluruh Malaysia dengan harga RM23.90 (pek isian semula : RM11.90).

Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Facebook : www.facebook.com/maybellinenysimplyfab
Website : www.maybelline.com.my
Instagram : www.instagram.com/maybelinemalaysia

XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...