Apr 15, 2015

Transgenic Serum review

Hello peeps! How are you? Anis harap korang semua sihat-sihat belaka dan happy selalu ^_^ Macam yang dah terpampang dekat tajuk blogpost ni, anis nak review salah satu produk Noble Beauty iaitu Transgenic Serum.

Transgenic Serum Noble Beauty



Transgenic bermaksud pokok yang telah digabungkan dua genetik yang paling bagus dan terbaik untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi. Ia mengandungi vitamin dan mineral yang tinggi dan diekstrak untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi. Guna sedikit pun dah berkesan sebab ianya pekat dengan kandungan bahan aktif semulajadi dari tumbuhan iaitu bunga dan buah-buahan terpilih seperti Avocado. Avocado susah untuk didapati di pasaraya biasa kecuali International market macam Tesco, Giant dan Cold Storage. Buah Avocado terpaksa di import dari Spain dan diekstrak di dalam makmal bagi mengekalkan kandungan nutrient.

Transgenic Serum ini membantu mencegah dan mengurangkan kesan jerawat. Ia juga mampu menyerap minyak berlebihan untuk kulit yang lebih sihat dan cerah. Ia juga bertindak untuk menganjalkan kulit agar ia kelihatan lebih licin dan tegang.

Antara Kandungan Transgenic Serum:
- Marine Collagen
- Tea Tree Oil
- Extract buah-buahan
- Extract bunga
- Vitamin C & E
- Glycerin

14 kebaikan Transgenic Serum:
1. Mengandungi bahan anti-oksidan dan bahan aktif Triterpenoids yang sangat tinggi
2. Mengurangkan jerawat, jeragat dan kulit kusam
3. Membantu mengecutkan jerawat dalam masa 24 jam
4. Membantu merawat kulit rosak akibat sinar UVA & UVB
5. Membantu mengurangkan garis-garis halus
6. Membantu kulit kembali tegang akibat penuaan
7. Memberikan kelembapan yang maxima
8. Anti-oksidan yang dapat melindungi kulit dari sinar UV, aircond dan asap rokok
9. Meransang pembentukan kolagen kulit secara semulajadi
10. Mencerahkan kulit tanpa kesan sampingan dengan vitamin C & E. Kulit lebih cerah secara semulajadi
11. Membantu menghilangkan lingkaran bawah mata
12. Mengurangkan kedutan di kulit
13. Bertindak sebagai anti bakteria terutama pada jerawat
14. Pemakaian secara berterusan akan memperlihatkan kesan ketara kulit wajah semakin muda dan berseri-seri

Cara penggunaan:
Pamkan satu atau dua titis serum ke atas tapak tangan dan ratakan ke seluruh kawasan muka dan tengkuk selepas dibersihkan dan dikeringkan.

Tekstur
Selepas diratakan

Tekstur Transgenic Serum ni adalah gel cecair, pekat dengan kadar ekstrak yang tinggi tapi senang menyerap ke dalam kulit. Biasanya anis akan apply pada waktu malam, sebelum tidur. Sebabnye, waktu kita tidur tu lah waktu kritikal pembentukan sel kulit baru. Tapi kalau nak pakai waktu siang pun boleh, sebabnya serum ni buatkan kulit kita rasa lembap dan sejuk je ^_^ Bila anis apply serum ni pada muka, ianya memberi kesan instant-brightening tapi tak lah ketara sangat. Kalau nak kesan yang ketara, kena lah apply selalu. Kulit pun rasa lembut je tau dan yang penting takde rasa melekit lepas serum tu dah meresap ke dalam kulit.

Testimoni:






Transgenic Serum
15ML
RM109 SM
RM119 SS

Dapatkan Transgenic Serum ini dari:
Noble Beauty Resource
Facebook: Transgenic Serum
Instagram: @nfnoblebeauty
Whatsapp: 010-600 2666 / 010-600 3666

*KKM Not: NOT150401906K

Till then,
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...