Jul 10, 2014

Maybelline HyperSharp Liner review

Assalamualaikum
Hi semua!


Zaman sekarang ni, ada macam-macam style makeup mata contohnya smokey eye, cat eye & etc. Anis memang tak reti la nak buat style2 makeup mata tu semua. Lagi2 cat eye, nak buat ekor dia tu memang kena guna eyeliner yang paling halus dan tajam macam Hypersharp Liner Laser Precision terbaru dari Maybelline!


What is Hypersharp Liner Laser Precision?
It's a new territory of precision with highest laser sharp precision ever at 0.01mm that allows ultra precised design. Its 0.01mm tip with darker pigmentation comes in three shades (Intense Black, Soft Black and Brown for more variety) for color extension. Product is 24 hour smudge proof and has an easy off formula with a laser sharp line. Hypersharp is considered as the finest tip in the market. Line your inner eye, under eye, draw eye tattoos, this liner is a perfect art tool.


My review :


Bagi anis packaging eyeliner ni simple. Hypersharp ni ada tiga warna setakat ni which is Brown, Intense Black and Soft Black. Yang anis review ni warna Brown. Memang jarang anis pakai eyeliner warna Brown tapi warna ni memang sesuai kalau nak buat natural makeup look. Warna eyeliner ni tak terlalu muda dan tak terlalu gelap, macam dalam gambar bawah ni :


Anis actually tak suka pakai eyeliner tebal2. Selalunye anis pakai nipis je, baru nampak natural. Memang senang nak guna eyeliner ni, senang nak lukis. Tapi satu je, kena apply lebih dari dua kali, baru warna dia nampak terang. Selalunya kalau pakai liquid/gel eyeliner, kena tutup mata dan tunggu sampai kering, baru boleh bukak mata sebab nak elak eyeliner tu comot. Tapi Hypersharp Liner ni memang cepat kering. Tak perlu tunggu lama. Sekejap je dah kering. Plus, ianya smudge-proof! Pastu kan, eyeliner ni senang nak remove. Tak perlu nak guna makeup remover. Basuh dengan air pun dah boleh tanggal. So, tak payah susah2 nak tanggal makeup before ambik wuduk. Lepas solat, boleh apply balik Hypersharp Liner ni. Senang je nak guna. Anis yang tak reti guna liquid/gel eyeliner ni pun dah boleh buat cat eye, cer tengok, jadi tak?


Err... Macam sebelah panjang sebelah pendek je... Tak kesah la, janji jadi! So, lepas ni dah boleh buat cat eye! Meow!


Maybelline New York Hypersharp Liner Laser Precision is available June 2014 for a recommended retail price of RM35.90
Maybe it's Maybelline!


XOxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...