Jun 17, 2013

Bag of Love May edition review

Assalamualaikum
Hi semua

First of all, I would like to say sorry to Mimi, founder of Bag of Love for being late writing this entry
Please please forgive me
=_="

Sebenarnya anis tak tahu yang anis menerima Bag of Love May edition
Bila anis ke pejabat kolej untuk ambil parcel lain, tiba-tiba ada parcel from Bag of Love dan parcel Bag of Love ni dah lama sampai
Serious memang anis tak tahu sebab orang pejabat pun takde inform apa-apa
I am so sorry ;(
I hope, not to late for me to make a review for this edition of Bag of Love

So, here is the bag!
Classy sangat tau uolls!

Inside

All the products

Card from Bag of Love
Dekat belakang kad ni ada description tentang produk-produk yang diberi dalam Bag of Love May edition



Calvin Klein Eternity EDP
50 ml, RM254

Calvin Klein Eternity for Men EDT
50 ml, RM209

Sample : 1.2 ml

HOW TO USE :
Spray on pulse points after applying a lotion to make it last longer

Bau perfume ni memang wangi dan anis suka :)
Best juga dapat tester perfume dalam botol kecil ni sebab senang nak bawa ke mana-mana
Tapi sayang nak guna >_<
Untuk produk ni anis bagi 4.5 bintang

Crabtree & Evelyn Somerset Meadow Hand Therapy (the yellow tube)
Full-size, RM30
Sample : 25 g

BENEFIT :
The rich yet easy to absorbed hand treatment also has  a moisturising blend of macadamia nut oil, shea butter, vitamins C and E, water lily and ivy extracts, to leave dry hands soft and smooth

HOW TO USE :
Apply a moderate amount to hands as needed and massage in

Ini baru pertama kali anis cuba produk dari Crabtree & Evelyn
I love the hand cream so much
Bau hand cream ni sangat-sangat wangi, bau bunga yang segar gitu
Overall produk ni anis bagi 4.5 bintang :)

Elizabeth Arden Ceramide Capsule Daily Youth Restoring Serum
60 capsules, RM320
Sample : 7 capsule

BENEFIT :
It works by replenishing the skin's natural ceramides and  moisture-capturing lipids to keep skin firm, smooth and line-free for longer

HOW TO USE :
Twist tab around twice and squeeze onto fingertips. Smooth over cleansed face and neck before moisturiser

At first, anis ingatkan serum ni dalam bentuk cream, tapi bila first time nak cuba, waktu nak bukak tu anis terpicit dan serum tertumpah dan agak membazir jugak lah...
Noob lah katakan, tak pernah guna capsule bagai ni haa...
Serum ni dalam bentuk cecair dan agak oily tapi bila dah sapu dekat muka serum ni memang cepat absorb dan terus kering
Kagum pulak (tetibe)
Overall produk ni anis bagi 4 bintang



NUTRITIVE
BAIN OLÉO-RELAX
Daily smoothing shampoo for intense manageability and softness for dry, rebellious hair
250 ml, RM78
Sample : 30 ml

BENEFITS :
  • Leaves hair soft and supple
  • Weightless nourishment and conditioning
  • Anti-frizz control
  • Eases detangling
HOW TO USE :
  • Apply a quarter-sized amount to wet hair and scalp
  • Massage through and lather
  • Rinse thoroughly

NUTRITIVE
MASQUE OLÉO-RELAX
Nourishing smoothing masque for sleek, volume reduction for dry, rebellious hair
Sample : 15ml



BENEFITS :

  • Reduces volume by 50%
  • Gives long-lasting smoothness
  • 24-hour frizz control
  • Provides softness, nutrition, and shine
  • Eases detangling

HOW TO USE :
  • Apply a quarter sized amount to towel-dried hair
  • Massage from roots to ends and comb through hair
  • Leave on for 5-10 minutes and emulsify with warm water before rinsing

Untuk syampoo Kerastase ni bagi anis just fine, mungkin sebab baru sekali guna (3 bintang)
Untuk hair masque Kerastase ni pulak bagi anis memang sangat-sangat ohsem! (4.5 bintang)
Pakai sekali je rambut dah silky-smooth dan bau wangi

Dove Beauty Nourishing Body Wash
Full-size, RM6.90
Sample : 200 ml

BENEFIT :
It has a unique blend of moisturising and nourishing ingredients that replenish nutrients back into the skin

HOW TO USE :
Squeeze a dollop onto bath sponge and work into a rich, creamy lather. Rinse

Sabun Dove ni memang best!
Terbukti kulit lebih lembap lepas guna sabun ni
Dulu anis memang suka guna sabun yang diperbuat daripada susu
Tapi sabun Dove yang baru ni lebih baik daripada susu
Terbukti sabun Dove ni dapat melembapkan kulit lebih baik berbanding susu
Overall anis bagi 4 bintang untuk produk ni

Last but not least, anis dapat voucher untuk buat manicure for free!
Yeay!
Tapi kan, anis rasa macam nak bagi voucher2 yang anis dapat ni dekat pembaca blog anis
Amacam, korang nak tak?
hehehe

Overall untuk Bag of Love May edition ni memang superb ohsem!
Much much better than April edition (review here)
Anis suka semua produk yang diberi dan paling suka design bag untuk May edition sebab nampak sangat-sangat exclusive
Congrats to Bag of Love for this awesome edition and keep it up
^_^

Bag of Love website : http://www.bag-of-love.com/

Bag of Love Facebook page :  https://www.facebook.com/pages/Bag-of-Love/513019618721315

XOxo

7 comments:

  1. wah nak, manicureee~ bestnyaa..

    ReplyDelete
  2. kak anis mcm mana akak bole dapat brg2 best....? hehe comel sgt~jelous dpt perfume..

    ReplyDelete
  3. walaupun simple bag tu tapi awsome sangat sis :)

    ReplyDelete
  4. Tcca Anuar : insyaa Allah nanti anis nak buat giveaway voucher ni :)
    Dapat barang2 ni sbb ada masuk contest hari tu ^_^

    Mek Onie : ^_^

    nuha ahmad : memang awesome sesangat!

    ReplyDelete
  5. im not sure dove ni halal ke tak sekarang? za dulu pernah jadi isu dove mengandungi bahan dari babi..mohon sis buat research ye utk kepastian...demi kebaikan bersama :)

    ReplyDelete
  6. lotion from crabterr&evelyn mmg best sumenyaa... wangi gila.. bestnya anis dapat ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...