May 3, 2013

Bag of Love review

Assalamualaikum
Hi semua

Masih ingatkah dalam entry INI anis duk pung pang pung pang cakap pasal Bag of Love
Alhamdulillah, anis antara blogger yang menerima Bag of Love secara percuma untuk di-review
Suka sangat!
Lompat bintang empatpulohempatjutakali!

Excited anis menunggu Bag of Love ni untuk sampai
Tak sabar-sabar nak tahu apa isi dalam Bag of Love untuk edisi April lepas

Akhirnya selasa lepas (30 April 2013) sampai juga Bag of Love ni
Kemain excited anis
Nervous sesangat nak buka parcel macam nervous nak tengok result exam!
okeh tipu... Nak tengok result exam tu paling nervous abad ini

Bag of Love ni dihantar menggunakan Airpak Express


And here is the Bag of Love <3


Bersempena dengan Earth Month, bag ni diperbuat daripada bleach-free canvas dan dalam bag ni ada tag Bag of Love yang diperbuat daripada recycled non-woven material

The tag yang sangat cantik!


Memang best lah Bag of Love ni
Boleh dapat beg cantik bersama barangan skin care yang ohsem!

Nak tau ape isi dalam Bag of Love ni?
Tadaa!!!




First product yang anis guna : The Body Shop Quiet Night Dreamy Pillow & Body Mist
(100 ml, RM59)
Sample : 60 ml
Cara nak guna : Shake dulu and then spray dekat badan, bantal atau bed sheet sebelum tidur
Bau dia sangat-sangat la wangi dah macam bau dekat spa pulak
Memang tidur lena anis sampai mimpi indah-indah
Padahal tidur mati kan
Hahaha


Nuxe Brightening BB Cream SPF30/PA+++
(30 ml, RM120)
Sample : 15 ml
Bersyukur sangat dapat bb cream sebab bb cream anis dah nak habis
Bb cream ni texture nya agak nipis, ringan dan cepat menyerap ke dalam kulit
Bb cream ni fungsinya seperti foundation tetapi mempunyai fungsi-fungsi lain seperti menghilangkan kesan dark spot, mencantikkan dan moisturize muka kita
Dan fungsi utama bb cream ni adalah untuk brightening

Warna bb cream


How to use : Dot a pea-sized amount on forehead, nose, chin, and cheeks then blend the cream in gently
I'm wearing this bb cream that day


Kulit terasa lebih lembut dan licin selepas memakai bb cream ni
Kalau pakai hari-hari agak-agak boleh jadi flawless tak?
Hehehe

Decleor Hydra Floral Moisturizing Cream
(50 ml, RM271)
Sample : 15 ml
Masa anis squeeze moisturizer ni dekat tapak tangan anis, moisturizer cream ni keluar dalam bentuk cecair berminyak dan cream
It looks like the ingredients had been separated and might be because it is already expired or spoil or because of heat
And then, anis shake the tube dengan harapan the ingredients will mix up again and yeay, it backs to normal form but a little bit oily
Tapi anis rasa still boleh guna but i used it on hand instead of face
I love the smell
Bau macam dekat spa, bau aromatherapy yang sangat pleasant

Other than that, anis dapat voucher untuk buat Signature Aromaplasty Facial for RM98 (NP : RM230, 1hr 45mins)
Yeay!
I'm going to redeem this soon!
Hehehe




Phytovolume Volumizing Shampoo
(200 ml, RM88)
Sample : 50 ml
How to use : On wet hair, apply enough to create into a lather then rinse
Syampoo ni untuk fine hair
Memang sesuai sangat la untuk anis sebab rambut anis memang agak nipis
Kalau pegi saloon mesti akak saloon tu suggest produk untuk lebatkan rambut
Takut botak je nanti... Haaa...


Burt's Bees Richly Replenishing Cocoa & Cupuacu Butters Body Lotion
(170 ml, RM62.80)
Sample : 6.5 g
Lotion ini untuk dry skin, macam tau-tau aje anis ni ada masalah dry skin
Kalau nak tau, lotion ni 99% natural
Bau lotion ni bau cocoa butter yang pahit manis gitu


Definite Contour Brush
(Full-Size, RM88)
Sample : Full-Size
Yeay!
Dapat full size brush :)
Tq tq tq
How to use : Use on the face to apply, blend or contour powder products
Actually kan, anis memang tak pernah ada brush macam ni
So, i am very happy to have this brush

Thank you to The Butterfly Project-Beauty Bloggers that organize the contest and thank you to Bag of Love for the chance to review the bag
I love it so much and i really want to subscribe Bag of Love one day

The Butterfly Project-Beauty Bloggers facebook : https://www.facebook.com/ButterflyProjectMalaysia

Bag of Love facebook : https://www.facebook.com/pages/Bag-of-Love/513019618721315

Bag of Love website : http://www.bag-of-love.com/

XOxo

2 comments:

  1. wahh!!bestnya anis..tahniah2!siap dapat pergi aromaplasty facial lagi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...