Apr 30, 2012

GuGurl GiveAway by Anis Athia


Assalamualaikum
hi semua
it's time for GiveAway girls
kali ni GiveAway untuk gugurl je sebab hadiah hanya untuk girls sahaja
sorry to guys
hehehe
syarat-syarat :
simple sahaja, anda hanya perlu
  1. buat entry bertajuk "GuGurl GiveAway by Anis Athia"
  2. copy banner di atas dan letakkan dalam entry anda serta link kan banner tersebut ke entry ini (click banner then right click, copy/save image)
  3. hantar link entry anda di ruangan comment entry ini sahaja

sesiapa yang tidak mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan, maka penyertaan dibatalkan secara automatik
anis akan update senarai link peserta secara berperingkat

senarai link peserta, click sini

hadiah :

-1 hadiah misteri untuk top referral

-4 doodle girl berhijab by cik dil (blog kerana manisnya epal)

-2 gelang dari Cik Abbit


-5 simple header by miera (fanpage facebook : PaRaDiSe NeVeRLAND)

-5 header free by hanis syazana

-1 header by nurul fakhriah

-5 cursor by Lea PurpleVirta

-2 header and cursor by Aieen, fanpage : The ChocoAieEn

-1 100% pure silk shawl



-1 jam dari Vincci


-1 jot it down notebook

-1 mini floss and 1 lipbulm from The Body Shop

-2 cotton inner (green and orange) with Sunplay, Skin Aqua BB cream and 1 scarf's pin


total harga untuk hadiah adalah RM 150 beb!
rugi tak join
tunggu ape lagi, jom sertai GuGurl GiveAway ni
GA akan terbatal secara automatik sekiranya penyertaan kurang daripada 10 orang
tarikh tamat GA : 30 APRIL 2012

pemenang akan dipilih secara random
top referral akan menerima hadiah misteri

nak jadi sponsor? contact me by email at anis_athia@yahoo.com
or
by facebook, click here

p/s : rasanya ade seorang lagi pemenang GA anis yang lepas tak tuntut hadiah lagi
please contact me by email (anis_athia@yahoo.com) dan sila nyatakan blog link anda

p/s : anis ade buat jualan online, click here for more details

XOxo

Apr 27, 2012

The Avengers-best!


Assalamualaikum
hi everyone
this morning i had  MOCK interview for Workplace Communication subject
right after the interview, me and my friends went to Time Square
of course, we were going to watch The Avengers!!! (tepuk tangan sambil lompat katak)
lucky for us, we got the tickets and got the best seat at the back
before i proceed about this movie, i just wanna say that Mary Brown is not so bad
i got a voucher, i pay only 5 ringgit for 1 ketul peha ayam, fries and soft drinks. So CHEAP! and i tried Smily Potato, so yummy and it makes me craving for it right now.
okey let's talk about it later, back to The Avengers
Movie poster of The Avengers
i think all of you knew that Avengers is the team name for the superheroes
one of the characters in The Avengers is Captain America (Chris Evans)
Captain America
he is so adorable...(pengsan)

other than that, we got Iron Man (Robert Downey)
Robert Downey is so funny, i love when he acts as Sherlock Holmes and Iron Man as well
Captain America with Iron Man

the first time Captain America and Iron Man meet Thor

The Avengers, Nick Fury, director of the peacekeeping organization S.H.I.E.L.D., recruits Iron Man, the Hulk, Thor, and Captain America to form a team. The group must stop Thor's brother Loki from destroying Earth. How???
okey2, i wont spoil your mood, will not tell you more about it, because you need to watch this movie. You have to watch how they fight and how they make jokes. seriously, they are not that serious.
seriously, you won't feel bored.
serious ni
0_0
out of 5, i give 4.5 fot this movie


the trailer :




XOxo

Segmen : Spontan Bersama Ben Ashaari

Assalamualaikum
hi semua

join segmen Ben Ashaari, close at 9pm tonight!
click picture below to enter
blog anis best ke idak, just tell me oryte
^_^
XOxo

Apr 26, 2012

eyes open-Taylor Swift

Assalamualaikum
hi semua
just in love with this song
i'm a hard fan of Taylor Swift, she's awesome!


Everybody's waiting
Everybody's watching
Even when you're sleeping
Keep your ey-eyes open

The tricky thing
Is yesterday we were just children
Playing soldiers
Just pretending
Dreaming dreams with happy endings
In backyards, winning battles with our wooden swords
But now we've stepped into a cruel world
Where everybody stands and keeps score

Keep your eyes open

Everybody's waiting for you to breakdown
Everybody's watching to see the fallout
Even when you're sleeping, sleeping
Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes open

So here you are, two steps ahead and staying on guard
Every lesson forms a new scar
They never thought you'd make it this far
But turn around (turn around), oh they've surrounded you
It's a showdown (showdown) and nobody comes to save you now
But you've got something they don't
Yeah you've got something they don't
You've just gotta keep your eyes open

Everybody's waiting for you to breakdown
Everybody's watching to see the fallout
Even when you're sleeping, sleeping
Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes

Keep your feet ready
Heartbeat steady
Keep your eyes open
Keep your aim locked
The night goes dark
Keep your eyes open

(Keep your eyes open [4x])

Everybody's waiting for you to breakdown
Everybody's watching to see the fallout
Even when you're sleeping, sleeping

Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes open
Keep your ey-eyes open


XOxo

doa dipermudahkan segala urusan


Assalamualaikum
hi semua
pagi ni, anis ade minitest Pharmacology
secara general lah kan, Pharmacology ni satu subject yang explain about drugs, means dadah (direct translate) kan tapi juga sebagai ubat

why we need to learn all this?
sebab dentist juga prescribe ubat kepada pesakit

hari ni anis nak share doa dipermudahkan segala urusan

doa 1 :
Maksudnya :- “Ya Tuhanku, lapangilah dada-ku. Dan permudahkanlah segala urusan-ku. Dan ungkaikanlah segala yang tersimpul pada lidah-ku. Dan mudah-mudahan mereka semua dapat memahami segala tutur kata-ku”. [Toha : 25-28]

doa tambahan :

Ertinya :- “Ya Allah, Ya Tuhan kami, kurniakan kami rahmat dari sisi-Mu dan berilah petunjuk kepada kami dalam urusan kami dengan segala petunjuk. Mudahkanlah urusan kami ya Allah, permudahkanlah jangan disulitkan kerana Engkaulah yang Maha memudahkan, segala yang susah adalah mudah bagi-Mu. Ya Allah, sempurnakanlah dengan segala kebaikan, dengan rahmat-Mu, Ya Allah wahai yang paling mengasihani daripada segala yang mengasihani.

sumber : ustazimad.com
semoga apa yang kita lakukan hari ini berjalan dengan lancar
doakan anis dapat jawab exam dengan baik
i want A+ like this Kwang Soo (running man)
XOxo

Apr 25, 2012

wordless wednesday 17

Apr 24, 2012

saya yang bersalah, maaf

Assalamualaikum

awak, maafkan saya sebab saya menduakan awak
saya dah cuba untuk menjadi setia tapi ternyata dia lebih kacak
saya tahu vokal bukan sekadar rupa rancangan kegemaran awak, tapi saya akan tetap pilih dia
maafkan saya


dia dah jadikan saya vampire, itu pasal muka saya putih bersinar macam diamond bila kena cahaya lampu kalimantan
oh, saya lah vampire paling hebat!

p/s : tak de benda nak buat, merapu aje lah....stress khamis ni minitest pharmacology, banyak nye nama ubat nak kena hafal, mechanism of action, clinical uses, side effect, bla bla bla
doakan anis ye kawan-kawan, insyaAllah bakal menjadi dentist yang baik, amin...
undi saya kat SINI
vote tau
=_='

Apr 22, 2012

wordless weekend 10


Apr 21, 2012

kulit muka sihat dan cantik dengan...

Assalamualaikum
hi semua

adakah anda seorang yang sangat menjaga kesihatan kulit muka?
tak teringin ke nak kulit muka flawless macam Shin Min Ah ni?

atau, tak jealous ke bila kulit muka Lee Min Ho lebih licin dan gebu?

apa yang anis perhatikan, orang-orang Korea ni memang particular dengan penjagaan kulit muka mereka
salah satu brand yang famous di kalangan korean adalah Etude House
product Etude House yang boleh dikatakan favourite anis adalah Moistful Massage Mask


kebiasaanya anis akan pakai mask ni sebelum tidur dan pagi esoknya bilas dengan air wuduk untuk solat subuh (ececeh), dan hasilnya menajubkan (dah macam buat iklan lah pulak)
but, seriously mask ini dapat membantu melembapkan kulit muka
sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit muka kering macam anis ni

tahu atau tidak, Etude House bakal menyambut hari jadi yang ke empat pada 1st May 2012
dan yang paling syok nye, 400 pelanggan terawal bakal menerima mystery free gift
hanya di Sunway Pyramid


tapi, maybe anis berada di rumah (kelantan) bersama keluarga tercinta pada 1st may nanti atau mungkin anis dalam perjalanan ke UKM,KL
rasanye tak sempat lah nak rebut mystery free gift dari Etude House
*sedih
oh ya, Etude House juga akan mengadakan Photoshooting Contest pada hari tersebut
more info, klik SINI

Etude House juga telah membuka beberapa cawangan baru
XOxo

cara menggunakan floss


Assalamualaikum
hi semua
good morning
^_^
sebelum ni anis dah buat entry mengenai cara memberus gigi dengan betul kan, kalau belom baca, klik SINI
kali ni anis nak cerita pasal dental floss pulak
tau tak dental floss tu ape???
ini lah dental floss
 or
 *credit to google for the image

dental floss ni macam benang la tapi bukan benang
ade dental floss yang mengandungi fluoride dan ade yang without fluoride
nak tau cara guna floss???
 jom tengok video ni

kenapa kena gune floss ni???
sebab nya, dental floss ni boleh masuk celah-celah gigi iaitu kawasan yang susah nak diberus guna berus gigi
kalau kita tak floss langsung, nanti kawasan celah-celah gigi tu jadi tempat bakteria bermastautin
nanti lama-lama dapat gigi berlobang, sape yang sakit? kita jugak kan....
kalau still rase tak sure, jumpalah dentist okey
XOxo

F for Friday


*please note that this entry suppose to be published last night, but because of the wifi so slow even kura-kura laju than that
sorry for the inconvenience

Assalamualaikum
hi everyone
it's Friday again and today i should write my blog entry in english
as usual, i had my workplace communication class this morning
right after class, i went to post office at HKL (alone)
last two days, my mom called me and insist me to register as a voter for the Malaysia election since i already reached 21 years old and i think it is my responsibility as a Malaysian

along my way, i bought Hijabista magazine
this is what i am waiting for!
lots of fashion guide and tips for muslimah

oh ya, last night, Sham Kamikaze and also one of the ustazah pilihan's participant, ustazah Nur Aqidah, came to my college for a forum
supposedly Wardina Safiyyah would be one of the panel, unfortunately she couldn't make it
FYI, Sham Kamikaze play Ketika Cinta Bertasbih acoustic version with his guitar
OMG! he is so talented! (pengsan)
i respect him because he has the courage to be totally a better person
god bless you
^_^

oh ya, have you watch Battleship?
this movie quite interesting, alien vs man
i think i was screaming once because i was so excited, LOL
and that day i had bought a new wrapping paper for my window

my new wrapping paper

lots of love quotes
one of the quotes that i like

and this one too

got to go, currently watching korean drama : My Girlfriend is Gumiho
i am addicted to it, so i have to watch all the episodes and then i can study peacefully without thinking of it
i got Pharmacology minitest next week, wish me luck
XOxo

Apr 18, 2012

wordless wednesday 16



Apr 16, 2012

i'm wordless


Assalamualaikum
hi semua
petang tadi anis ade minitest Pathology (MCQ & OSPE)
dengan ilmu yang tak seberapa, 20 soalan MCQ dalam masa 40 minit, memang sempat la kan nak tido
tawakal saja lah

by the way, bukan nak cerita pasal minitest, tapi...
i am sooooo wordless when i see this :
alhamdulillah
setelah berblog sekian lama, capai jugak jumlah follower 1k
padahal orang laen dah beribu-riban dah
it's okey
yang penting adalah pembaca setia, kan? kan?

and one more thing yang buatkan anis 'wordless' bile Sandra Azwan add anis dalam circle google+ beliau
dan juga beliau sudi comment kat blog anis
appreciate it much
^_^
wondering, bile lah dapat pakai baju rekaan Sandra Azwan
oh, meleleh air liur
slurp
XOxo

Apr 15, 2012

update hadiah GuGurl GiveAway by Anis Athia


Assalamualaikum
hi semua
got a good news kepada peserta GuGurl GiveAway by Anis Athia
hari ni ade seorang lagi blogger yang sudi sponser
blogger tersebut adalah Aieen
hadiah yang disponser adalah header and cursor untuk 2 pemenang
Aieen juga ada fanpage, jom kita rama-ramai LIKE, click here
XOxo

saya boleh!


Assalamualaikum
hi semua
baru je tadi anis balik dari KLIA hantar adik anis naik flight balik Kelantan.
adik anis pergi Singapore dengan kawan dia dan kakak kawan dia dan kawan-kawan kakak kawan dia
berapa banyak KAWAN da...
anyway, tadi anis drive dari KLIA sampai lah ke kolej anis dekat Titiwangsa ni
berbangga dengan diri sendiri kerana berjaya sampai dengan selamat
seriously anis takut nak bawak kereta especially dalam bandar KL yang sesak ni
naseb baek tadi lalu highway jek
tu pun duk lane paling kiri
bawak tak lebih 100km/jam
terasa noob nan jakun
hahaha
bile lah nak dapat kereta sendiri ni....
=_='

p/s: jealous dengan adik anis sebab dapat pergi universal studio singapore, naseb baek dia beli baju i love singapore warne pink dekat anis
LOL
XOxo

wordless weekend 9



update hadiah GuGurl GiveAway by Anis Athia


Assalamualaikum
hi semua
actually dah lame anis dapat gelang dari cik abbit tapi tak sempat nak upload kat blog
ini lah dia gelang yang di sponser oleh cik abbit untuk GuGurl GiveAway by Anis Athia
cun kan
sape yang belom join, cepat-cepat sebelum terlambat
banyak hadiah menarik menanti anda
juga hadiah misteri untuk top refferal
XOxo

Apr 14, 2012

pepper lunch express


Assalamualaikum
hi semua
pernah tak makan dekat pepper lunch express?



for the first time anis try makan waktu pergi premiere screening The Lorax dekat Mid Valley
pepper lunch express available dekat food court Mid Valley yang tingkat atas sekali tuh
seriously i love it so much!
first time anis try makan Chicken Pepper Rice
sangat sedap, nasi dia bukan sekadar nasi...rase macam nasi tu dimasak dengan marjerin
yummy!
dan lauk which is the ayam dimasak on the spot kat atas hot plate tuh, ala-ala sizzling
while my Mr. Ehem pulak makan Salmon Pepper Rice, pown sedap jugak

this is how it looks
gambar dicilok dari page Pepper Luch

why no picture by myself???
stomach speaks louder than camera

second time anis makan dekat food court KLCC, tingkat atas sekali (can't remember which level)
this time, i try beef pepper rice
 pown gambar dari page PepperLunch Malaysia
this so yummy too!
should try this everyone
for pricing, it is around RM7 and above
for me, it is affordable lah kan...snack plate KFC lagi mahal kot
 again, i recommend you to try this out
rasenye dekat Sunway Pyramid also got one Pepper Lunch franchise and i think there is student price, got discount/special deal when you show your student ID

warning: jangan nak gelojoh sangat makan tu sebab panas, tiup fuh fuh dulu sebelum makan, takut nanti terbakar lidah baru la nak meraung
XOxo

cara memberus gigi dengan betul / how to brush your teeth correctly


Assalamualaikum
hi there
good morning people, rise and shine!
as a dental student, i think i am responsible to educate my blog readers in how to brush your teeth correctly
i believe, most of us not sure about the correct brushing technique
don't worry my dear, let's watch this simple video



watch this video too, let's make brushing fun!
cute right?

now, let's talk about the tooth brush
in my advice, use soft tooth brush
warning : please don't share your tooth brush with others because you can transfer the bacteria in your mouth to others or vise versa
if you are still not sure, go to a dentist, have a dental checkup and advice oryte
^_^
have you brush your teeth?
XOxo

Apr 13, 2012

one direction-what makes you beautiful

Assalamualaikum
hi there
just addicted to this song
this song is soooooo sweet!
hoping that one day my lover will compose a song about me too
*berangan


Friday the English


Assalamualaikum
hi there
every Friday, i had my workplace communication class
so english!
in order to improve our english, my friends and i were speaking in english so 'rojak'ly
whatever we wanna say, it must be english
if i am not sure about the word, just say it in malay lah
kang nanti translate bunyi laen plak
huhuhu
well, practice make perfect right?
so from now on, every Friday i will write my blog entry in english
it's a must!
i hope i can istiqamah
i hope i can improve my english, not just in writing but also i wish i could speak in english fluently
did you know 'Can I help You' session in Johara pagi Era???
so funny, LOL

to Mr. Ehem, i you read this, i just wanna let you know that i have fall in love with this
COACH JULIA LEGACY STRIPE ZIPPY WALLET
from : Princess Victoria's Stylo Closet

XOxo

Apr 10, 2012

new I/C and tutti frutti


Assalamualaikum
hi semua
hari ni adalah hari yang memenatkan
bukan kerana kelas tapi penat berjalan sekitar Wangsa Maju
 disebabkan salah seorang kawan anis tercicir purse dia dekat kl sentral, maka kenalah buat i/c baru
alang-alang, anis decide untuk renew i/c lapok anis ni
gile jauh berjalan dari station LRT Wangsa Maju ke Jabatan Pendaftaran Negara Wangsa Maju, dah lah panas membahang

by the way, ade dengar cerita tak yang orang cakap nama sebenar Aaron Aziz adalah Mat Haron Mustapha Mat Aziz???
tak betul tu!
ni bukti yang sememangnye nama Aaron Aziz adalah Aaron, bukan Haron

dan sape pernah dengar nama sebanar anis adalah Che Anis Wan Cantik???
please please please
jangan percaya sebab sememangnye nama anis adalah Nur Anis Athia bt Mohd Rozi
nah bukti
okeh, gambar macam nenek, sila gelak sampai muntah!
LOL
harap-harap i/c baru nanti muka ala-ala Fazura pun jadi lah
oh ye, korang tau tak sekarang ni i/c kita macam-macam ada
sekarang ni, i/c dah boleh jadi kad touch n go, boleh jadi lesen memandu, dan kita juga boleh dapat discount di kedai-kedai terpilih, click here for more info

lepas selesai buat i/c, patah balik ke station LRT Wangsa Maju then ke station Sri Rampai sebab nak pergi Bank Islam sebelah Wangsa Walk
naseb baek pekerja bank dekat cawangan ni baek dan mesra, walaupun office hour dah nak habes tapi still die tolong kawan anis untuk dapatkan kad bank yang baru
thank you so much
lepas tu, masa untuk Tutti Frutti
mengikut pengalaman mak anis, dia telah mengisi bekas ice-cream sepenuh-penuh nye sehingga harga mencecah empatpulohhinggitlimapulohsen gila mahal cekik darah
mak anis waktu tu tak tahu yang harga ice-cream dikira mengikut berat ice-cream yang kita ambil
untuk mengelakkan diri daripada jadi noob dan membazir, kitorang ambik ciput jek, sekadar nak merasa
for the first time anis makan dekat tutti frutti actually
flavor yang kitorang pilih : cookie n cream, peach and blueberry
semua mcm wow, sejuk anak tekak, rasa macam makan buah segar dari pasar siti khadijah

sampai sudu pun rasa macam nak geget-geget

masa untuk tido sambil beraroma terapi dengan lilin wangi dibeli dari IKEA bersama fragrant oil Teddy Scents from Lovely Lace
dah macam bau Lovely Lace dah bilik ni
night
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...